Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Let’s Do It, Romania! – în 12 mai
Florin Răchitan  - Joi, 22 Martie 2012

Ajunsă la cea de-a treia ediţie, acţiunea „Let’s Do It, Romania!” se va desfăşura în acest an în data de 12 mai şi în judeţul Satu Mare, când se aşteaptă din nou participarea unui număr mare de voluntari din şcoli şi licee, dar şi din partea unor instituţii ale statului şi ONG-urilor. Detalii despre campanie au fost prezentate joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de coordonatoarea proiectului, Alina Perşa.

 

După succesul pe care l-a avut acţiunea de anul trecut, când nu mai puţin de 6.500 de voluntari au adunat 8.800 saci cu deşeuri pe tot teritoriul judeţului, Alina Perşa a fost desemnată să coordoneze în acest an acţiunea în toată regiunea de nord-vest a României.

 

În judeţul Satu Mare sunt vizate, din nou, atât zonele preferate pentru agrement sau picnicuri, cât şi terenurile aflate în apropierea drumurilor judeţene sau comunale.

 

Până acum au fost cartate zone precum Pădurea Nucilor de la Păuleşti, Noroieni, Sătmărel - Balta Blondă, Dorolţ – Lazuri, Mădăras, Vetiş, Apa – Iojib – Mujdeni – Medieşu Aurit, Călineşti-Oaş, pădurea de la Săcăşeni şi malurile Someşului, unde au fost identificate depozite ilegale de deşeuri.

 

Alina Perşa a anunţat că, începând cu acest an, vor fi alese la fiecare ediţie câte trei zone naturale, care, după ce vor fi curăţate, vor fi monitorizate permanent de voluntarii din cadrul programului, pentru a fi păstrată curăţenia pe tot parcursul anului.

 

Până la acţiunea de amploare din 12 mai, coordonatorii programului se vor implica activ în susţinerea unor cursuri şi activităţi de educaţie ecologică în timpul săptămânii „Şcoala altfel” şi, printre altele, vor organiza acţiuni specifice în 30 martie, când de la ora 20.30 toţi sătmărenii sunt invitaţi să stingă luminile din case, în scopul economisirii curentului, pentru a se marca astfel şi la Satu Mare aşa-numitul Earth Hour.

3713 vizite
Distribuie pe